Hjem » Louisiana sweater i enkel tråd

Louisiana sweater i enkel tråd

Har du lyst til å strikke en Louisiana Sweater? Men mangler noen nøster i garnlageret? Gjør som meg og strikk den i enkel tråd i stede.

Siden jeg bestemte meg for å bli med på “Lagerstrikk 2020” hvor man ikke kan tillate seg å kjøpe nytt garn, før man har strikket 20 plagg, valgte jeg å gjøre noen modereringer på genseren. Hadde liggende en del fat faerytale fra du store alpakka, og bestemte meg for å prøve å strikke den i enkel tråd av dette, fremfor dobbel tråd av orginalgarnet, Sandnes børstet alpakka. Hadde jeg hatt nok garn, hadde jeg nok strikket i dobbel fat faerytale, men det hadde jeg altså ikke… Strikking ble så mye gøyere etter at jeg lærte meg å bytte garn i oppskrift. Det finnes jo en haug med muligheter der ute!

Louisiana sweater

Jeg gikk i gang med enkel tråd, samtidig som jeg gikk ned i pinnestørrelse. Brukte pinne 7 på bærestykke og bol, 6 på armer (kun fordi jeg ikke hadde kort pinne 7 tilgjengelig…) og 5,5 på vrangbordene. Det skal sies at jeg normalt strikker ganske stramt og stort sett alltid må gå opp en pinnestørrelse for å matche strikkefastheten. Krysset fingrene for at størrelse 2XL ville tilsvare en størrelse M, og det tror jeg jammen jeg traff ganske bra på!

Ble veldig fornøyd med resultatet, både i forhold til hvor tettstrikket genseren ble, passformen og fargen. Denne passer jo til absolutt alt! Det gikk med rett over 6 nøster, og da er både ermer og bol strikket litt lenger enn oppskriften sier.

… Og nå har jeg egentlig bare lyst til å sette i gang med enda en! Bare en enda mer oversized og lenger versjon. Den norske oppskriften på Louisiana Sweater finner dere på petiteknit sin hjemmeside.

Følg gjerne prosjektene mine på min aldri så lille strikkedagbok på instagram.

16 Kommentarer

 1. 5. februar 2020 / 00:00

  Så fin genser! 🙂

  • 19. februar 2020 / 22:34

   Tusen takk! ? Ble veldig fornøyd over at størrelsen faktisk endte opp med å passe. For en følelse! ??

 2. Elisabeth
  29. mars 2020 / 19:52

  Hei!
  Så fin den ble! Hvor mange nøster brukte du?

  • 29. mars 2020 / 20:20

   Rett over 6 nøster ?? strikket bol og armer litt lenger enn det som sto i oppskriften. ?

 3. Anne
  24. april 2020 / 06:21

  Veldig fin genser. Skal forsøke. Har 5 nøster fat faery tale. Skal strikke en XS louisiana genser. Strikker ikke stramt. Tror du oppskriftsstørrelse L vil passe?

  • 24. april 2020 / 10:39

   Vanskelig å si.. kan jo alltids prøve ??‍♀️ men ville kanskje ikke prøvd hvis fargen er utgått, sånn just in case.. ? Lykke til ??

 4. Amalie
  25. april 2020 / 11:58

  Hei!

  Denne var veldig fin! Men ville du anbefalt å strikke med dobbeltråd? Redd for at den blir for varm for meg med dobbel, så hvis den ble litt mindre varm, men fortsatt ser “tett ut” så hadde det vært perfekt 🙂

  • 25. april 2020 / 12:01

   Hei! Slik jeg gikk frem, med mindre pinnestørrelser, ble den ganske tett og fin likevel. ? Og den er absolutt varm nok med en tråd ??

   • Amalie
    25. april 2020 / 12:21

    Takk for svar! Da skal jeg prøve på det 🙂 Lurer også egentlig på hvilken lengde på pinnen du brukte?

    • 25. april 2020 / 12:23

     Oi, husker ikke sånn helt i farta, men tror bare jeg brukte 40cm da jeg startet, helt til det ble på tide å bytte over til 80 cm? brukte 40 cm på armene, litt usikker på om jeg måtte over på 80/magic loop eller ei nederst.. men hvertfall 40 og 80 ??

     • Amalie
      25. april 2020 / 12:43

      Det høres bra ut! Tusen takk 😀

    • 25. april 2020 / 12:25

     Men merk at jeg normalt går opp en pinnestørrelse alltid – så hvis du vet at du strikker ganske normalt, bør du gå ned ytterligere en pinnestørrelse ?

 5. Solveig
  3. juni 2021 / 11:15

  Nydeleg genser! Er fargen du strikka i hvit eller naturhvit?

  • 3. juni 2021 / 23:45

   Oi, godt spørsmål! Tror det er den kaldeste hvitfargen✌🏼

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Looking for Something?