Hjem » Sunday Sweater

Sunday Sweater

Endelig, fikk jeg strikket meg en Sunday sweater! Har hatt lyst til å strikke denne en god stund, men så har andre prosjekter blitt prioritert i stede. Jeg har av en eller annen grunn tenkt at denne genseren er altfor vanskelig for meg å strikke, men der tok jeg jammen feil! Jeg vi si oppskriften er ganske enkel. Det eneste jeg måtte sette meg inn i og forstå var hvordan man øker en vrangmaske fra en til to. I oppskriften står det følgende; “Strikk en omgang med økninger slik: to rett, en vrang i både fremre og bakre maskeledd”. Først satt jeg egentlig bare å klødde meg i hodet, men tilslutt fant en instruksjonsvideo som jeg synes forklarte det hele veldig godt. 

Denne videoen hjalp meg veldig underveis! Og da jeg strikket min andre Sunday sweater, måtte jeg igjen finne den frem for å huske hva jeg skulle gjøre.

I stedefor orginalgarnet, som er snefnug fra camarose og følgetråd i silkmohair fra isager eller filcolana, valgte jeg å strikke den i deilige Pus fra Du store alpakka. Jeg var så heldig å fant garnet med 60% avslag på en garnbutikk i Kristiansand for en tid tilbake. Og fargen er jo bare fresh! Brukte 9 nøster til størrelse L. Strikker riktig nok veldig stramt, så med strikkefastheten min endte den nok opp som en M.

Norsk oppskrift på Sunday sweater finner du på nettsiden til Petiteknit. Den dama lager så utrolig mye tidløst og flott! Også så vanvittig effektiv hun er, for ei dame altså!

Dersom dere ønsker å ta en titt i min strikkedagbok på instagram, er dere velkommen til det! @Strikkeristrikkera heter jeg der.

8 Kommentarer

 1. 25. januar 2020 / 13:17

  Wow så flott, elsker fargen!

  • 29. januar 2020 / 14:35

   Åh, så hyggelig å høre! Gøy med noe som frisker opp litt 🙂

 2. 1. februar 2020 / 22:03

  Så fin genser. Nydelig farge ?

  • 1. februar 2020 / 22:14

   Takk ?? Så hyggelig at du liker den ?

 3. Jenny
  30. mars 2021 / 12:27

  Hei! Hvor mange nøster brukte du? Og til hvilken str?

   • Helene Oline
    3. mai 2021 / 13:11

    Hei, husker du om du følgte antall masker man legger opp slavisk mtp garnet pus, eller la du opp likt antall som det står i oppskriften:)

    • 3. mai 2021 / 16:46

     Hei! Gjorde ikke økningene på armen, strikket de bare rett ned.
     Ellers strikket jeg både bol og ermer litt lenger enn oppskriften sa.
     Utenom dette, fulgte jeg oppskriften.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Looking for Something?