Hjem » Sunday socks

Sunday socks

Mitt mål for 2021 er å bli glad i å strikke sokker. Hjemmestrikkede sokker er noe for seg selv, ikke sant? Perfekt å strikke til seg selv og genialt å gi i gave til den som har alt.

Jeg har prøvd meg på sokker flere ganger tidligere, men siden jeg ikke får til å bruke settpinner, har det gått litt så som så med hælen på magic loop. Har riktig nok fått av noen par av pinnene, men har liksom ikke kommet inn i det helt enda.

Nylig har jeg strikket to par med sunday socks fra Petiteknit. Oppskriften er godt formulert og med videoene til Kimmie Munkholm, som viser og forklarer med magic loop teknikken, går det lekende lett!

Sokkene går fort unna på pinne 4. Jeg valgte å strikke skaftet på mine litt lenger enn oppskriften sier, ellers er oppskriften stort sett fulgt. Jeg visste at jeg hadde nok garn til det, i motsetning til det første paret som ble sorte med hvit tå. Orginalgarnet i oppskriften er Peruvian highland wool fra Filcolana eller Sandnes Perfect. Jeg valgte å strikke mine i Sportsgarn fra Viking. Dette er en utgått kvalitet i 100% ull som jeg arvet for en stund tilbake. Så hvis du tilfeldigvis har noe liggende av dette, så har du med rett over to nøster nok til et par i str 39/40.

Varme og gode i bruk. Hvis du lurer på om du skal kaste deg ut i sokkestrikk for første gang, tenker jeg at dette er oppskriften å gå for!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Looking for Something?