Hjem » Frem med strikketøyet!

Frem med strikketøyet!

Strikking for nybegynnere

Hei på dere! Høsten har kommet for fult, med regn som pisker på vinduene, mørke kvelder og kjøligere temperaturer. En perfekt sysselsetting nå på høsten er etter min mening å tenne duftlys, sette på deilig musikk og tulle seg inn i et pledd med strikketøy. Målet mitt er å bli i stand til å følge oppskrifter og strikke litt avanserte greier. Foreløpig holder jeg på med et pannebånd, og det er faktisk mitt andre prosjekt noen sinne, så jeg er ganske fersk i gamet. Nå skal det sies at mitt første prosjekt var en skappelgenser, da. Jada, snakk om å gå all in på første forsøk! Skappelgenseren er forsåvidt en enkel genser å strikke, men det endte nå med at min mor fullførte armene og fellingen på brystet. “Fair enough” tenkte jeg, det var jo mitt første strikkeprosjekt noen gang.

Er du som meg, som ønsker å lære å strikke? Da er mitt hovedtips å få hjelp av noen som kan det. Jeg lærer i allefall best hvis noen viser meg med å flytte mine hender, slik at strikkepinnene kommer dit dem skal. Jeg må få det inn med hendene. (Fun fact: Da jeg studerte skrev jeg alltid notater, selvom jeg aldri leste igjennom dem i etterkant eller klarte å tyde skriften for den saks skyld. Men jeg fikk det inn!) Og selvom jeg er venstrehendt, var jeg fast bestemt på å lære meg å strikke som en høyrehendt, slik at det blir enklere å få hjelp. Har du venninner som strikker, slik jeg har, er det en gylden mulighet til å samles til strikkekveld – og da kan du også få hjelp om du skulle trenge det! Hvis du ikke kjenner noen som strikker kan du alltids skjekke ut VG sin guide for nybegynnere, her er det videoer av alt fra å legge opp masker til å finne ut av hva du kan ha gjort feil. Drops har det samme, bare med bilder i stedefor videoer. I tillegg har de en rekke oppskrifter som ligger ute, helt gratis! Og hvis du er gammeldags, eller bare liker å ha ting i bokform, kan du alltids gjøre som jeg gjorde for et par år siden, å bestille boken Strikking for nybegynnere av Debbie Bliss. Målet mitt er å strikke Ingrid-genseren til Camilla Pihl, men det blir nok en stund til jeg kan gå i gang med et så avansert prosjekt.

Strikker dere lesere? I såfall, hva er ditt nåværende prosjekt?
… Og har du noen tips til oss nybegynnere, så hyl ut!

 

5 Kommentarer

 1. Kari-Mette Pedersen
  19. september 2018 / 17:04

  Nå driver jeg å strikker i kontstrikk. Sokker.

  • 19. september 2018 / 17:27

   Visste ikke hva det var før jeg googlet det nå. Fikk sett en video – dette må jeg prøve en gang!

 2. 19. september 2018 / 21:45

  Ja det er koselig å sitte innendørs å styre med slikt når det er både høst og vinter? Har vurdert å lære meg strikking en stund, er jo så mye fint man kan lage. Spørs bare om jeg har tålmodighet! Haha.

  • 19. september 2018 / 21:48

   Ekte mindfullness! Bortsett fra når man roter det til da så klart ??

 3. 28. september 2018 / 22:14

  Så gøy å strikke og jeg har litt for mange prosjekter på gang! Haha! – og det er så mye fint man kan lage også!! Skikkelig kos nå som det er høst og kaldt ute! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Looking for Something?