Hjem » Vintage symaskin i hus!

Vintage symaskin i hus!

Bernina 707 Minimatic

Den siste måneden har jeg hatt veldig lyst til å prøve meg som syerske, og for et par dager siden fikk jeg denne symaskinen i hus. Min samboers bestemor har sydd med den i en årrekke, og nå er det min tur til å prøve den ut. Har aldri tidligere rørt en symaskin, så det blir veldig spennende! De siste dagene har gått til å vaske den, fjerne hybelkaniner som sikkert har vært fanget inni den i noen tiår, samt å olje den.

Etter å ha googlet modellen, fant jeg ut at den er produsert mellom 1967 og 1972. Ganske sprøtt å tenke på hvor god kvalitet det er, når den fortsatt kan bli brukt den dag i dag, rundt 50 år senere. Og kanskje det fineste av alt – den har ikke så voldsomt mange innstillinger. Perfekt når man er nybegynner!

Jeg ble overrasket over hvor enkelt det var å olje den! Der hvor den skal oljes, er det merket med rødt, som på bildet over. Så drypper man en dråpe symaskinolje der, og vips så var det gjort!

Gleder meg til å skape noe helt nytt med noe veldig gammelt. ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Looking for Something?