Hjem » Odette jumperen er av pinnene!

Odette jumperen er av pinnene!

Reklame / garnpakken er sponset

Det er så sprøtt! I oktober tok jeg fatt pinner og garn til min første genser. Faktisk begynte jeg da på mitt første prosjekt som jeg faktisk også skulle fullføre. Jeg strikket riktig nok noen luer i mellom slagene, men alt i alt gikk jeg inn for å lære å strikke med en raglangenser på pinnene. Den ble jeg ferdig med i januar, etter tre måneder. Like etterpå begynte jeg på min andre genser, odette jumperen, og den kom av pinnene i går, etter kun én måned! Det er så utrolig gøy når man lærer mer og mer og kjenner at man litt etter litt får bedre strikkeforståelse. Jeg har en lang vei igjen, men jeg er godt i gang! Og med god hjelp fra mamma, skal jeg nok bli skikkelig dyktig til slutt!

Odette jumperen fra Garnmagasinet

Ble den ikke fin? Garnmixen er så myk, og føles superbehagelig mot huden. Den er strikket i Phil Otello (100 % merinoull) og Phil Mohair Soie (70 % mohair, 30 % silke). Otellogarnet har virkelig falt i smak, for noen gøye sjatteringer! Det blir mye liv i arbeidet med fargespillet.

Ville jeg gjort noe annerledes?

Er skikkelig fornøyd med den, men hvis jeg skulle strikket den en gang til, så tror jeg kanskje jeg ville ha strikket en vrangbord på 5 cm med pinne 7 før jeg gikk i gang med bolen som i oppskriften. Den er akkurat litt for kort for meg som er 171 cm høy, hvis jeg ikke går med high waist jeans. Nå skal det sies at jeg strikker ganske stramt, men i og med at den ruller seg litt oppover, ville jeg nok strikket noen runder ekstra.

Underveis tenkte jeg at det hadde vært digg å strikket den med lange ermer, men nå som jeg har hatt den i bruk har jeg absolutt ikke savnet det. På mange måter er det egentlig veldig praktisk med trekvart ermer!

Hva har jeg lært?

At det er viktig å felle armene løst av. Jeg trodde jeg felte dem relativt løst av, men jeg kjente ved monteringen at det skulle blitt gjort enda løsere. Med andre ord, jeg har lært at hvis du feller av litt stramt, så blir den rett og slett litt stram under armen. Så da gjør man ikke det igjen. Heldigvis ble den ikke så stram at det ble ubehagelig og jeg kommer til å bruke den masse!

Jeg synes også det var spennende å se hvor fint og enkelt (når man bare gjorde det riktig!) det var å lage en så flatterende og fin kant på v-halsen!

PS: følg gjerne prosjektene min på strikkekontoen min på Instagram, @strikkeristrikkera.

3 Kommentarer

  1. 21. februar 2019 / 19:35

    Så fin den ble! Fargen kledde deg ordentlig godt ☺️

  2. 7. mars 2019 / 19:39

    Åh, så fin! 😀 For en fin farge!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Looking for Something?