Hjem » Mitt 2018

Mitt 2018


Årets smarteste valg:

Her står el-sykkel og det å begynne med oljene fra DoTerra side om side.

El-sykkelen er helt genial, jeg som bor 13 kilometer i fra jobb kan nå sykle til jobb om sommeren, til tross for at jeg er muskelsyk. Deilig å få både frisk luft og litt trim uten å ødelegge kroppen helt. I tillegg er det jo mer miljøvennlig enn å ta bilen! Vinn-vinn for alle parter.

De eteriske oljene fra DoTerra har fått meg til å endre mange vaner og ikke minst fått meg til å kutte ned på kjemikalieforbruket! I løpet av året har jeg fått en ganske stor samling av oljer også, og jeg bruker oljene mye. Peppermynte har jeg alltid med meg for å friske opp ånden, jeg bruker ingefær mot kvalme (de funker bedre enn de kvalmestillende medisinene jeg har!), jeg bruker melaleuca/tetreolje i ansikteskremen for å få renere hud, sitron og grapefrukt har jeg ofte i drikkevannet for å både få god smak og en liten detox, i tillegg bruker jeg oljer som oregano, timian og basilikum i matlaging. Når det kommer til kjemikalieforbruket, så har jeg byttet ut parfyme med roseolje og jeg har byttet ut bodylotion med kokosolje og forskjellige eterisk oljer, litt avhengig av formålet med oljen. Noen oljer roer ned huden, noen heler sår, noen virker rensende osv. I tillegg virker de inn på hjernen, jeg elsker f.eks å dryppe en dråpe eller to med eukalypus i dusjen før jeg hopper inn, da åpner man skikkelig opp luftveiene samtidig som hodet kvikner litt til. Og visste dere forresten at rosmarinolje setter fart på hjernen? Forskere har bevist det, og det forskes nå på om rosmarin kan benyttes mot alzheimers og demens i fremtiden. Har også begynt å lage min egen kjøkkenspray av vann, litt eddik, sitron og litt lavendel – funker knallbra og lukter godt. I tillegg kan man også lage eget oppvaskmiddel, tøymykner og mye mer! Dette er bare litt av hvordan jeg bruker oljene, og kun et fåtall av oljene er nevnt. Oljene er bare helt fantastiske, rett og slett.

Årets ferier:

Her har jeg virkelig vært heldig med året. Jeg har fått oppleve USA, Bahamas, Cuba og Frankrike, dagstur til både Danmark og Sverige i tillegg til en roadtrip gjennom Norge fra Lindesnes til Vesterålen med to turer innom Lofoten.

Årets nye hobby:

Strikking! Trenger jeg å si noe mer? Det er utrolig avslappende, samtidig som det er givende. For man produserer jo faktisk noe! Målet for 2019 må bli å lære å strikke sokker. Kan dere tenke dere noe deiligere enn hjemmestrikkede sokker? I tillegg supert å gi i gave til de som har alt.

Årets nedtur:

Det største nedturen i løpet av året var uten tvil det å ikke bli frisk etter operasjon. Jeg har som mange sikkert har fått med seg, Myasthenia Gravis, en nevromuskulær sykdom. En av behandlingene er thymektomi, hvor de fjerner thymuskjertelen. Denne operasjonen hadde jeg i oktober 2017, og jeg fikk beskjed om at de fleste opplever bedring i løpet av et år, og at noen få blir helt friske etterpå. En liten stund etter operasjonen opplevde jeg lammelser, dobbeltsyn, ptose og alt som hører med sykdommen igjen. Skuffelsen over å ikke være blant de heldige som blir kvitt sykdommen var ganske stor. Enda større var den da effekten aldri egentlig dukket opp. Jeg har kanskje trappet litt ned på medisinene, men jeg er fortsatt syk, og jeg drømmer fortsatt om at kroppen skal gå tilbake til normalen slik at jeg kan begynne å jobbe litt mer enn jeg gjør nå. Målet var alltid å komme tilbake til min 100% stilling. Noen er drømmere, mens noen er realister – vi drømmere får kanskje litt flere skuffelser på veien? Jeg har uansett fortsatt et håp om å komme tilbake i full jobb igjen, selvom jeg innser at det kanskje kan ta litt tid…

Årets beste investering:

Laserbehandling for fjerning av hår på legger og lår! Jeg fikk beskjed at man må ha 4-6 behandlinger, men fikk betydelig mindre hårvekst etter bare første behandling. Dette har gjort at jeg sparer både tid og krefter til andre ting jeg heller ønsker å gjøre. En veldig god investering for meg som har hurtig hårvekst – får stadig skryt over hvor fort håret mitt vokser, hvor tykt det er osv, men de skulle bare visst at det vokser like fort ellers på kroppen ellers også…

Årets favorittprodukter:

ENJO! Det er helt genialt å vaske kun med enjo og vann, i tillegg blir det faktisk renere enn ved rengjøring med såper fulle av kjemikalier. I tillegg til å bruke vaskeproduktene, har jeg også eyepadsene deres, som jeg bruker til å fjerne sminke med. Etter jeg gikk til innkjøp av disse bruker jeg omtrent aldri ansiktsrens lengre. All sminken forsvinner uten, og huden holder seg like fin. Vinn-vinn for miljøet, helsa og lommeboka!

enjo eyepads

Når det kommer til sminke, har pudderet Studio Fix fra MAC blitt en favoritt, sammen med MAC sitt “matte bronze” bronzing pudder. Har jeg disse to og en mascara, så har jeg det jeg trenger.

Årets største glede:

Jeg tror nok det å se huset bli mer og mer som et hjem har vært den største gleden. Å spasere rundt i omgivelser i ens egen stil, i et hus som er laget fra bunnen, et hus man har fulgt fra starten, et hus min flinke samboer har bygget selv, et hus hvor alle valg er tatt av oss, det er ganske spesielt! Nå venter vi bare på at badet skal bli ferdig, så flytter vi inn! Så nå i januar skjer det! Endelig!

spisestue

Årets nye checks på bucketlisten:

I år har jeg fått hukket av flere ting på bucketlisten! Jeg har endelig fått oppleve nordlys, en helt magisk opplevelse! I tillegg har jeg vært på mitt første cruise og det i fantastiske karibien, vi har vært i ekte amerikansk bryllup til min fetter, jeg har fått spist ekte franske makroner i Paris og ikke minst klarte jeg å bestige gaustatoppen! Det å nå toppen av gaustatoppen var helt sinnsykt, utrolig mange følelser i spill. Rart hvordan kroppen en dag kan bli lam av å gå i en liten oppoverbakke, mens den en annen dag kan klare å bestige et fjell. For en mestringsfølelse!

Årets tabbe:

Tja, tror ikke jeg har gjort noen store tabber i år, men da vi kjørte nordover glemte jeg bankkortet mitt i en parkeringsautomat i Trondheim og fant ikke ut av det før vi var i Fauske…

Årets lærdom:

Tja, den nyttigste lærdommen for i år er nok at ingefær er verdens beste medisin mot kvalme. I tillegg til at jeg har flere ganger lært at det å kjøre på med alt man har lyst til når formen tillater det ikke nødvendigvis er så bra, for hjelpes meg, man kan jammen ryke på en skikkelig smell. Og den siste tingen jeg har lært er at det kan være kaldt i Florida også, vi var i utebryllup i 4 grader. Jeg trodde ikke det var mulig at det kunne bli så kjølig der nede, men der tok jeg feil!

Årets helt nye kunnskap:

Etter å ha tenkt på det i et par år, fikk jeg endelig tatt båtførerprøven! Har egentlig ingen planer om å kjøre så mye båt, spesielt ikke nå som mamma og stefaren min har solgt båten sin, men tenkte det var kjekt å få tatt det likevel. Man vet aldri, plutselig blir det enda strengere og enda dyrere – da kan man angre på å ikke ha tatt den tidligere. Synes de gikk igjennom utrolig mye bra på kurset og vil egentlig anbefale alle å ta det! Selvom jeg stort sett kun er å finne i kajakk, er det kjekt å kunne reglene.

Årets skumleste opplevelse:

Larynxspasme! En akutt tilstand hvor stemmebåndene lukker seg sammen slik at luftpassasje gjennom strupen hindres eller stoppes. Jeg hadde akkurat spist middag, og lente meg tilbake i sofaen. Plutselig kjente jeg at det ble verre og verre å puste. Brystkassen ville liksom ikke løfte seg. Jeg dro av meg t-skjorten og dro av alt jeg hadde på overkroppen i håp om at det kunne hjelpe. Ingenting hjalp. Prøvde å ta det rolig i håp om at det skulle gi seg, men til slutt endte jeg i full panikk og heiv i meg en ny dose medisin, i frykt for å skulle ende opp i en myasten krise. Jeg tenkte lenge på å ringe 113, men har en altfor stor terskel for å bruke en så viktig helsetjeneste. Og jeg hadde jo perioder hvor det var tungt å puste før operasjonen, men da kun ved fysisk aktivitet. Det var heller ikke særlig enkelt å prate mens det oppsto. I tillegg tenkte jeg i øyeblikket også hvor kleint det hadde blitt om de hadde kommet og jeg var tilbake til normalen. (herregud, for en dum og surrealistisk tankegang!) Heldigvis har nevrologen min fortalt at jeg kommer ikke til å bli kvelt i hjel av det, i verste fall kommer jeg til å besvime, og da vil det gå over av seg selv. Puh! Så la oss håpe jeg slipper både larynxspasmer og besvimelser i 2019. Og hvis det først skjer, håper jeg ikke det skjer når jeg er alene hjemme, mens mannen er i nordsjøen… Grøss.

Årets zen:

Total avslapping fåes i naturen, uten tvil. Blant blader som danser i vinden, langs sjøen som glitrer, ved elven som bruser eller i en tett skog full av fuglekvitter. For meg har årets store zen-følelse vært i kajakken på deilige sommerdager, og de var det mange av i sommer!

Årets nye oppdagelse:

Da jeg var på rehabilitering i vår ble jeg introdusert for boksing. Fy søren så gøy, men samtidig også veldig tungt! Jeg har skaffet meg boksesekk, og gleder meg til å få hengt den opp på garasjeloftet i det nye huset. Håper kroppen tillater meg å trene litt mer i 2019.

Årets nye smak:

Da jeg var i Paris fikk jeg smakt på både snegler og froskelår, to ting jeg ikke hadde smakt tidligere. Anbefaler alle å prøve! Det smakte faktisk veldig godt, selvom kelneren mente veldig mange ikke likte det. Nå skal det også sies at jeg er svært lite kresen, da…

Årets favorittpodcast:

Konspirasjonspodden! Denne topper lista uansett hva. Å høre på disse to gutta snakke om konspirasjonsteorier er både lærerikt og vanvittig morsomt. Jeg fikk oppleve dem live i Kristiansand nå i høst, det var veldig moro! Liker også veldig godt å høre på Andersen og Jakobsen. For noen hysterisk morsomme jenter! Kan ikke annet enn å digge dem. Hvis jeg er i humør for litt real life krim, setter jeg på True Crime Podden og om jeg føler for litt hjernetrim setter jeg gjerne på Coffee Break Spanish for å lære meg noen nye spanske gloser. Spansk er så vakkert! Har en drøm om å en gang kunne snakke flytende spansk.

Årets nyttårsforsett:

Jeg har som mål for 2019 å være enda mer tilstede her og nå. I den anledning har jeg slettet min personlige instagramkonto. Allerede etter noen dager uten kjenner jeg at det var veldig riktig å gjøre.

Mobilfritt soverom er et annet nyttårsforsett. Det er så fort gjort å bare skulle google noe man tenker på der man ligger, også må man google én ting til, også har man det gående. Det eneste jeg bekymrer meg over er at vekkerklokka ryker hvis strømmen går…

Generelt er vel egentlig målet mitt for 2019 å være mindre tilgjengelig, også vil jeg lære å strikke sokker, da.

2 Kommentarer

  1. 4. januar 2019 / 14:38

    Så fint innlegg. Ønsker deg en fantastisk 2019!

    • 4. januar 2019 / 15:02

      Riktig godt nyttår til deg også! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Looking for Something?