Hjem » Kickstart dagen med tørrbørsting!

Kickstart dagen med tørrbørsting!

For rundt en måned siden begynte jeg med tørrbørsting. Tror kanskje jeg har hengt litt etter når det kommer til dette – men jeg hadde faktisk ikke hørt om det før nå nylig! Så om det er skikkelig two thousand and late må jeg bare beklage.

“Tørrbørsting, hva er greia med det liksom?” tenkte jeg. Etter jeg begynte med det fant jeg fort ut av hvorfor folk setter av noen minutter om morgenen til nettopp dette. Det er skikkelig oppkvikkende og skjønt! Jeg vet ikke med dere, men jeg er så trøtt om morgenen at det føles helt håpløst. Stort sett er tørrbørsting det første jeg gjør når jeg kommer meg inn på badet, og jeg føler kroppen vekkes til liv igjen etter en god runde med børsten. Man fjerner mange døde hudceller i prosessen, så jeg tar meg alltid en dusj etterpå. Når jeg kommer ut føles huden silkemyk – og enda mykere om jeg avslutter med å smøre huden inn i kokosolje.

Tørrbørsting har vært en del av ayurvedisk skjønnhetsfilosofi i over 5000 år og har flere fordeler. Det gir økt blodsirkulasjon og stimulerer både lymfesystemet og nervesystemet. I tillegg fjerner man, som jeg allerede har nevnt, døde hudceller i prosessen. Å stimulere lymfesystemet kan sette fart på kroppens utskillelse av avfallsstoffer, mens økt blodsirkulasjon stimulerer til cellefornyelse som igjen kan gjøre at huden oppleves strammere. Det sies også at tørrbørsting kan fjerne og redusere celulitter. Dette har jeg ikke funnet noen forskning som bekrefter, så akkurat det tror jeg egentlig ikke på, men hvis det på sikt viser seg å være sant, er det jo en super bonus!

Kickstart dagen med tørrbørsting

Dette er tørrbørsten jeg bruker. Den er fra Karmameju og er laget av bærekraftig bøketre, busten er laget av tampicofiber og håndtaket er i skinn. Jeg synes den fungerer bra i tillegg til at den tar seg fint ut på badet. ♥

Psst! Visste du forresten at mange ansikts- og kroppssrkubber inneholder mikroplast i kornene? Tørrbørsting er derfor mye bedre for miljøet. Hvis du bruker skrubb, ta en titt på hva den er laget av, og velg gjerne en litt mer miljøvennlig en neste gang om du ikke allerede har gjort det. Om jeg ikke exfolierer kroppen med tørrbørsten foretrekker jeg å bruke en kroppsskrubb jeg lager selv av epsomsalt, olje og deilige eteriske oljer.

2 Kommentarer

  1. 25. november 2018 / 08:46

    Har aldrig testat, det kanske jag också borde!

    • 25. november 2018 / 14:38

      Er ganske deilig! Tørrbørster finnes jo i alle prisklasser – man kan alltids begynne med en rimelig en for å se om det er noe man synes er ålreit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Looking for Something?