Hjem » Når alt håp er ute

Når alt håp er ute

sitrontre plantet ute

Her endte sitrontreet mitt opp. Det var fult av spinnmidd og jeg måtte rett og slett bare få det ut, så ikke spinnmidden skulle spre seg til de andre plantene. Jeg ga opp hele treet. Men det viste seg at alt håp var ute. Bokstavelig talt.

sitronblomster

Nå, et par måneder senere, har det begynt å komme masse mye blomster og skudd på det! Det viser seg at treet stortrives i skråningen bak huset. Kanskje ikke så rart med disse middelhavstemperaturene vi har hatt i det siste!

sitrontre

Ble en smule bekymret da de nye bladene som dukket opp var lilla i fargen. Etter en runde på google fant jeg ut av hvorfor de er lilla! Det viser seg at treet produserer en type antioksidant som beskytter bladene mot UV-stråling. Bladene kommer altså i følge google til å bli grønne når de blir mer hardføre. Hurra!

sitronskudd

Nye sitroner på gang! For en lykke. Har sprayet treet med vann og grønnsåpe i dag, så håper spinnmidden blir helt borte, slik at jeg kan plante det tilbake i potte og ta det inn mot høsten. Det hadde vært fantastisk å få et friskt og fint sitrontre igjen.

2 Kommentarer

  1. Stine
    5. mars 2021 / 07:04

    Hei! Lever det fortsatt? Vurderer å gjøre det samme 😅

    • 6. mars 2021 / 13:57

      Tok det inn når vinteren kom, så satte jeg det opp på garasjeloftet for å få det kaldt og lyst – men glemte det bort. Så det tørket ihjel😆😆

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Looking for Something?