Hjem » Hva bør man vite før man reiser til Cuba?

Hva bør man vite før man reiser til Cuba?

to gatemusikanter foran en turkis vegg på gaten i Havanna

Har du planer om å reise til Cuba?
Her kommer 7 tips som kan komme veldig godt med.

Cash is king! På Cuba finnes det to valutaer, Cuban Peso (CUP) og Cuban Convertible Peso (CUC). CUC er den såkalte turistvalutaen og er verd langt mer enn Cubanernes egen CUP. Med andre ord er ting mye dyrere for turister enn for innbyggerne i Cuba. CUC er kun å få ta i på Cuba og veksles om når du kommer dit. Ta gjerne med euro fremfor amerikanske dollar, da disse er rimeligere å veksle om til CUC. Vær oppmerksom på at det stort sett ikke er mulig å bruke bankkort.

Ha visum og reiseforsikring i boks. Dette kreves for å komme inn i landet! Visum fås hos den cubanske ambassaden i Oslo eller via f.eks cruiseselskap dersom man reiser dit med cruise. Husk også at passet må være gyldig 6 måneder etter hjemreise.

Lær gjerne litt grunnleggende Spansk. Cubanerne snakker stort sett kun spansk, med unntak av et fåtall som har lært seg litt engelsk. Duolingo er en super app!

Enkle ting som tannkrem, tamponger, kontaktlinsevæske og andre baderomsartikler kan være vanskelig å skaffe, sjekk derfor at du har alt du trenger før du drar.

Ha alltid med toalettpapir i veska da dette ofte mangler på toalettene.

Last ned offline map. Bruk av mobil i Cuba er svindyrt og det er ikke en gang sikkert at du har muligheten til å roame i det hele tatt.

Når det kommer til elektrisitet bruker Cuba stikkontakter med 110 volt, som i USA, men til tider kan det være forskjellige typer. Det kan derfor være lurt å ta med et adaptersett med flere valgmuligheter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Looking for Something?