Hjem » 22 ting du kan gjøre hjemme mens coronaviruset herjer

22 ting du kan gjøre hjemme mens coronaviruset herjer

Så grønnsaker og urter. Dette er en perfekt tid å begynne dyrkingen på. Under ser dere et bilde av noen av plantene jeg dyrket frem i vinduskarmen i fjor. Hittil i år har jeg dyrket paprika, tomat og basilikum.

kjokkenhage

Planlegg eller klargjør hagen.

Ta frem hagemøbler og grillen. Det er jo vår!

Les en bok. Jeg kan varmt anbefale Den du ikke ser av Jonas Moström, Bak lukkede dører av B.A.Paris, De utvalgte av Sharon J Bolton, Ni liv av David Howarth og stort sett alle bøkene av Sarah Jio.

Ring en venn eller et familiemedlem.

Strikk. Og hvis du først er en strikker, så kan du jo kanskje også rydde i garnlager, sortere strikkepinner og lage en oversiktsliste over garnlageret?

sorbet cardigan

Legg et puslespill eller spill brettspill med de du bor med.

Lær katten din et triks. I dag har jeg opplevd at en katt faktisk kan lære seg “sitt” på ca to minutter. Ble ganske imponert!

Se på fuglene mens du nyter en kopp kaffe. Her i hagen har vi hatt kjøttmeis, bokfink, kjernebiter, dompap, blåmeis, grønnfink, nøtteskrike, svarttrost, fuglekonge og rødstrupe. Det er noe beroligende over det å se på småfugler.

Rydd og sorter klesskapet. De fleste har mye som aldri blir brukt. Hvorfor ikke ta en skikkelig detox og kvitte seg med alt som bare tar plass? Gi det til Fretex eller en venn.

Ta deg et bad.

Ta på en fin neglelakk. Fordi en sprek farge kan lyse opp hverdagen litt.

Rydd og vask bilen.

Lytt til podcast. Noen av mine favoritter er Truecrimepodden, Konspirasjonspodden, Hele historien, Gåten i Isdalen, P3 dokumentär, Plantepodden og Sånn er du.

Lær et nytt språk. Duolingo er en fantastisk app å bruke!

Skriv en liste over alt som befinner seg i frysen. Kanskje du er av dem som har en stor fryseboks, men ikke helt har kontroll på hva som befinner seg i den? Gå igjennom det som ligger der, før det opp på en liste, så blir det lettere å få brukt det du har.

Fargelegg. Det er noe beroligende over det å fargelegge.

Se på TV. Her har vi akkurat begynt på dokumentarserien Scandinavian Star på NRK. Anbefales på det sterkeste selvom det foreløpig ikke er mer enn to episoder tilgjengelig.

Ta deg av all klesvasken.

Nyt en lang frokost. Gjerne med hjemmelagde rundstykker av havregryn.

frokost

Prøv å lage en ny matrett. F.eks paprikasuppen min.

Sorter og rydd i kosmetikken. Jeg er sikker på mange damer der ute har sminke som ikke har blitt brukt de siste årene og kremer som har gått ut på dato. Bli kvitt det og få bedre plass og mindre rot.

1 Comment

  1. 5. april 2020 / 17:01

    Så fine tips, takk skal du ha 🙂 Ha en fin søndag 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Looking for Something?